Nathan Aké heeft met Manchester City de drie grootste prijzen gewonnen die een Engelse voetbalclub kan winnen. Hij werd landskampioen, won FA Cup en pakte als kers op de taart ook nog eens de Champions League-titel. Hiermee staan vanaf nu de grootste voetbalprijzen op zijn Voetbal-CV die niemand meer van hem af kan nemen.

De geboren Hagenaar heeft vanaf kleins af keihard moeten werken, veel risico moeten nemen en een gezonde leefstijl moeten hanteren om tot dit uitzonderlijke resultaat te kunnen komen. Zo vertelt hij o.a. in een exclusief interview met SPORTbible dat hij nooit alcohol drinkt. Slechts één keer dronk hij in het verleden alcohol, op zijn eigen bruiloft.





Geen excuses

"Toen ik klein was hoorde ik altijd van die verhalen van oudere voetballers. Als je aan ze vroeg waarom ze geen profvoetballer meer waren, was het meestal omdat ze te vaak naar de discotheek gingen, te veel alcohol dronken en geblesseerd waren geraakt. Allemaal van die excuses. Als kind wilde ik altijd profvoetballer worden en het hoogste niveau bereiken. Ik wilde nooit soortgelijke excuses maken." aldus Aké tegenover SPORTbible.

Nathan Aké won twee keer eerder de Premier League en de Europe League met Chelsea. Echter was hij toen geen vaste waarde bij Chelsea, terwijl hij bij Manchester City met 40 wedstrijden wel een groot aandeel had in het succes van The Citizens.