Mohamed Salah heeft zijn populariteit niet alleen onder de Liverpool-fans een flinke boost gegeven, ook buiten het veld is de Egyptenaar zeer geliefd vanwege zijn ‘menselijke’ acties.

Met name in Egypte wordt Salah beschouwt als een God. Helemaal nadat hij veel geld investeerde in zijn geboortedorp Nagrig, waar hij snel de voorzieningen en de leefomstandigheden van de lokale bevolking wil verbeteren. Mohamed Salah heeft honderdduizenden euro’s besteed om een nieuw ziekenhuis en een nieuwe school te laten bouwen in Nagrig.

De 26-jarige aanvaller groeide op in het Egyptische dorpje, dat zo’n 100 km ten noorden van Cairo ligt. Hij had het vroeger niet breed en weet dan ook heel goed waar hij vandaan komt. Vandaar dat hij besloot om iets terug te doen voor zijn dorp.

13A40FC3-AF1E-4A7F-9CB5-0A9D22BE1AEA

Investeren

Omdat Salah nu behoorlijk veel geld verdient bij Liverpool, wil hij zijn geld op een verstandige manier investeren. Terwijl vele profs meteen luxe auto’s en dure horloges kopen, investeert Salah zijn geld grotendeels in de leefkwaliteit van mensenlevens. Hij startte met het aanschaffen van gloednieuwe ambulance-auto's en liet daarna een compleet nieuw ziekenhuis bouwen met de meeste moderne apparaten. In Nagrig heeft hij inmiddels de bijnaam Happiness maker gekregen.

90B3BD7D-B57D-406B-8BB5-1BF8AFC8C617
De bouw van het ziekenhuis in Nagrig
  Salah liet ook op zijn oude school een compleet nieuw kunstgrasveld bouwen, waar kinderen in de pauzes en na schooltijd kunnen voetballen. Toen Salah jong was heeft hij hier veel tijd doorgebracht en daarom wou hij ook voor deze school iets terug doen. Maandelijks spendeert Salah zo’n €4.000,- aan goede doelen. Voor de bouw van het ziekenhuis gaf hij ongeveer €1.000.000,- uit