Memphis Depay vertelde in een openhartig interview met Voetbal International hoe hij er mentaal momenteel voor staat en wat hij vindt van de kritiek die men regelmatig op geeft. De ex-PSV'er wordt vaak bekritiseerd vanwege de combinatie van zijn opvallende gedrag op social media. Hij zou te veel 'showen' en te veel bezig zijn met randzaken, maar daar heeft Depay een verklaring voor. 

"Er wordt vaak verkeerd over mij gesproken. Meestal gaat dat over mij gedrag buiten het veld, maar wat is er verkeerd aan wat ik doe? Ik ben gewoon een jongen van 24 jaar en ook ik ontwikkel me op persoonlijk vlak."

"Ik kom van de straat, daar moet je overleven. Mooie spullen hebben daar nou eenmaal een bijzondere waarde omdat dat niet vanzelfsprekend is. Ook vanwege zijn zwakke optreden bij het Nederlandse elftal kreeg Depay flink wat kritiek over zich heen. Hij zou volgens velen niet gemotiveerd zijn om voor Oranje uit te komen. Hij vertelt aan VI dat hij het juist hartstikke mooi en eervol vindt om voor Oranje te spelen.