Kylian Mbappé heeft officieel kenbaar gemaakt PSG in de zomer van 2024 te verlaten. In 2017 begon Mbappé op achttienjarige leeftijd, op huurbasis vanuit AS Monaco, aan zijn eerste seizoen bij de Franse topclub. Inmiddels is hij bezig aan zijn zevende seizoen in Parijs wist hij tot nu toe vijf landstitels binnen te slepen.

Al jarenlang gaan er geruchten over een eventuele toptransfer van Mbappé naar Real Madrid rond. Mbappé heeft tevens nooit verzwegen vroeger groot fan van Cristiano Ronaldo en Real Madrid te zijn geweest. Zijn ultieme droom lijkt daarom plotseling uit te kunnen komen. Echter moeten er nog wat belangrijke details worden vastgelegd die Mbappé definitief over de streep moeten trekken om naar de Spaanse topclub te vertrekken. We hebben het dan natuurlijk over het financiële plaatje.

Tekengeld

Bij Real Madrid vraagt Mbappé om een salaris van €50 miljoen per jaar. Hiernaast verlangt de Fransman een tekenbonus van €130 miljoen. Verder wil hij graag rugnummer 10 hebben en daarnaast 60% van zijn eigen portretrechten behouden. Dit kan hem op jaarbasis namelijk nog enkele tientallen miljoenen opleveren. Wanneer de topspits voor vijf seizoenen tekent, zal hij €250 miljoen aan salaris, €130 miljoen aan tekengeld en met zijn inkomsten vanuit portretrechten in totaal meer dan €500 miljoen verdienen in vijf jaar tijd. Niet verkeerd.