Matthijs de Ligt voelde zich prima op zijn plek in Italië. Toen hij in 2019 voor €75 miljoen de overstap maakte van Ajax naar Juventus, is de verdediger zich keihard gaan ontwikkelen in de Serie A.

De Ligt had de clubs voor het uitkiezen, maar koos bewust voor Italië. De Serie A staat er namelijk om bekend dat ze de sterkste verdedigers hebben. Dit maakte de transfer naar Juventus extra interessant voor Matthijs de Ligt. Nu mag hij zichzelf meten met toppers als Chiellini, Acerbi en Theo Hernandez.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Modebewust

Waar de Italianen ook erg van houden, is mode. De spelers houden ervan om er extravagant bij te lopen, terwijl Matthijs de Ligt daar helemaal niet van houdt. Daar krijgt hij dan ook wel eens de nodige opmerkingen over van enkele teamgenoten. "Soms word ik wel eens uitgelachen op de club om hoe ik er bij loop. Zoals ik nu gekleed ben, kleed ik mezelf altijd. Ik ben geen fan van dure merkkleding. Ik ben een profvoetballer. Ik wil een ster op het veld zijn en niet daarbuiten. Als ik me gewoon lekker voel zoals ik me kleed, vind ik het prima." vertelt de Ligt tegenover de Volkskrant.

Persoonlijke ontwikkeling

Ook op persoonlijk vlak heeft Matthijs de Ligt zich enorm ontwikkeld. Zo beheerste hij al snel de Italiaanse taal, leest hij veel boeken over sportvoeding, psychologie en biografieën van andere topsporters. Ook heeft zich volledig verdiept in de geschiedenis van Juventus. 'Ik kan er soms een beetje in doorslaan', geeft hij zelf ook aan.