Toen Marcel Keizer in 2017 het roer overnam bij Ajax, kreeg hij een flinke klus te klaren. Hij moest Ajax redden uit een diep dal. Na een tragisch ongeval met Abdelhak Nouri moest de selectie een zware tegenslag verwerken, wat veel invloed had op de resultaten van de Amsterdammers..

Uiteindelijk werd Marcel Keizer na een halfjaar al ontslagen. Een kort, maar zeer bijzonder avontuur. De inmiddels 52-jarige oefenmeester moest behoorlijk wennen aan het niveau in de Eredivisie en dat was op zich niet gek. In 2012 was hij namelijk nog actief als hoofdtrainer bij amateurclub VVSB. De seizoenen daarvoor was hij zelfs nog hoofdtrainer op een nog lager niveau, namelijk bij FC Breukelen, SV Argon en UVS.

Van amateur naar BVO

Na VVSB, werd hij in 2012 aangesteld als hoofdtrainer bij eerstedivisionist Telstar. Via Telstar, FC Emmen en Cambuur Leeuwarden kwam hij in 2016 terecht bij Jong Ajax. In 2017 werd hij officieel aangesteld als hoofdtrainer van eerste elftal bij Ajax. Na een kort avontuur bij Al-Jazira (Verenigde Emiraten), werd hij eind 2018 aangesteld als hoofdtrainer bij Sporting Lissabon. Echter werd hij na een periode van 10 maanden ontslagen. Hierna keerde hij weer terug bij Al-Jazira, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2023.