Dat mannelijke voetballers hartstikke veel geld verdienen in de voetballerij is algemeen bekend. Omdat voetbal zo geliefd is bij een hoop mensen, wordt er veel geld geïnvesteerd in de sport en krijgen de spelers via sponsordeals en extreme salarissen maandelijks gigantisch veel geld op hun rekening bijgeschreven.

Vrouwenvoetbal is over het algemeen veel minder in trek en daarom verdienen dames stukken minder dan mannen. Toch zijn er een aantal vrouwelijke profvoetballers die behoorlijk wat geld verdienen. Zelfs meer dan dat een gemiddelde profvoetballer verdient. Maak daarom even kennis met de drie bestbetaalde vrouwelijke profvoetballers van de wereld. De bedragen die worden genoemd zijn gebaseerd op salarissen. Sponsordeals, winstpremies en andere inkomsten zijn niet meegerekend.

1. Marta Vieira da Silva: €429 duizend

Marta Vieira da Silva is een Braziliaanse profvoetbalster die momenteel uitkomt voor de Amerikaanse voetbalclub Orlando Pride. Met een jaarsalaris van bijna een half miljoen euro is zij op dit moment de best betaalde vrouwelijke voetballer van de wereld.

2. Alex Morgan: €386 duizend

Niet alleen haar uitstraling heeft ervoor gezorgd dat zij zo populair is geworden, ook voetballend behoort Alex Morgan absoluut tot één van de beste voetbalsters van de wereld. Morgan speelt momenteel voor het Franse Olympique Lyon.

3. Lieke Martens: €200 duizend

Lieke Martens maakte deze zomer een bijzondere transfer van het Zweedse FC Rosengård naar FC Barcelona. Ze werd direct best betaalde spelers van de Catalaanse topclub en is daarmee tevens de best betaalde vrouwelijke Nederlandse voetballer.


De gegevens komen uit 2017.