Romelu Lukaku mag absoluut spreken van een succesvolle profvoetbalcarrière. De aanvaller van Chelsea heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld en is sinds 2018 zelfs topscorer allertijden van het Belgische nationale elftal.

Het had echter ook compleet anders kunnen aflopen met Lukaku, die opgroeide in armoede en op zeer jonge leeftijd doelen moest stellen om zijn leefsituatie te verbeteren. "Ooit ga ik voor Anderlecht spelen en zorg ik ervoor dat alles goed komt mama. Dat beloof ik je." zei Lukaku tegen zijn moeder op zesjarige leeftijd.

Lukaku groeide op een een uitzichtloze situatie. Thuis hadden ze vaak geen elektriciteit en geen warm water. Zijn moeder 'leende' brood bij de lokale bakker en toen Lukaku zijn moeder melk zag mixen met water wist hij dat hij heel hard moest gaan werken om deze situatie te veranderen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku (@romelulukaku)

Van niets naar iets

Tegenwoordig is het allemaal anders en is Lukaku een voetbalmiljonair. Hij onderhoudt zijn mensen en haalt veel kracht uit de Bijbel. "Ik lees voornamelijk Psalmen. Daar kan ik veel kracht uit halen en makkelijk uit onthouden dat ik God trouw moet blijven. Als ik ergens naar toe ga en ik vergeet mijn Bijbel, voel ik me schuldig. God is geweldig. Geloof is voor mij altijd heel belangrijk geweest." vertelt Lukaku.