Lukaku behoorde lange tijd tot een van de beste spitsen van Europa. Na een kleine dip in zijn carrière bij Manchester United, bloeide hij volledig op bij Inter waar hij in 2021 landskampioen werd en tevens werd uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Serie A.

Wat in die periode vooral opviel is dat Lukaku een stuk fitter oogde dan in zijn periode bij Manchester United. In een podcast vertelt Lukaku dat er flinke fysieke veranderingen hebben plaatsgevonden sinds hij bij Inter is gaan voetballen.

Voedingspatroon aanpassen

Het bleek dat Lukaku bij Manchester United met 4kg overgewicht kampte. Toen hij bij Inter arriveerde, ging hij gelijk met een diëtist aan de slag en verloor hij in korte tijd 7kg.

"Toen ik in Italië kwam werd er gelijk een analyse van mijn lichaam gemaakt. Daarna hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Ik eet nu vooral veel salade, zilvervliesrijst, zoete aardappel en ik neem extra vitamines. Pasta eet ik niet meer." "Mentaal en fysiek heb ik gewoonweg een ander level bereikt. Ik zorg ervoor dat ik de dag voor de wedstrijd voldoende koolhydraten binnenkrijg en ik eet veel op de club. Ook stap ik na trainingen en wedstrijden direct in een ijsbad om mijn spieren beter te laten herstellen." vertelt Lukaku.

De Belgische spits tekende in augustus 2021 een vijfjarige contract bij Chelsea. De Londense club betaalde maar liefst €115 voor Lukaku. Na een teleurstellend seizoen in Londen verhuurde Chelsea Lukaku weer terug aan Inter in de zomer van 2022.