16 keer NBA All Star, vier keer uitgroepen tot MVP (Most Valuable Player), twee keer Olympisch goud, vier NBA-titels en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We hebben het over een van de meest succesvolle basketballers allertijden: Lebron James.

Basketbal heeft veel gelijkenissen met voetbal. Niet qua gameplay, maar meer op het gebied van populariteit, financiën en de trainingsintensiteit die nodig is om op topniveau te presteren. We kunnen dus als voetballer ook nog veel leren van de basketbalwereld.

Investeringen

Lebron James is een basketbalspeler waar veel voetballers nog inspiratie uit kunnen halen. Zo investeert de Amerikaanse topsporter jaarlijkse ruim $1,5 miljoen in zijn eigen lichaam. Inmiddels is hij al 37 jaar oud, maar is dat zeker niet af te zien van zijn fysieke gesteldheid en sportieve prestaties.

De $1,5 miljoen die hij investeert in zijn lichaam gaat voornamelijk naar personal trainers, yoga lessen, cryotherapie, artsen die hem continue fysiek controleren, persoonlijke chefkoks, massagetherapeuten en nog veel meer. In de video hieronder wordt uitgebreid uitgelegd hoe zijn routines eruit zien, waar en waarom hij zoveel geld investeert en hoe hij zo'n succesvoller topsporter is geworden.