Real Madrid kampt de laatste tijd met veel blessures. Uiteraard mogen de blessuregevallen geen reden zijn van de tegenvallende prestaties van de Koninklijke, maar gaf Zidane tijdens de persconferentie van afgelopen week wel aan dat het wedstrijdprogramma van Real Madrid behoorlijk zwaar is.

"De afgelopen drie weken speelden wij maar liefst zeven wedstrijden en was er ook nog een interland break. Onze spelers zijn geen robots. Een moderne voetballer moet tegenwoordig om de drie dagen een wedstrijd voetballen. Er is dan bijna geen moment om goed te herstellen." O.a. Marco Asensio, Luka Modric, Ferland Mendy en Marcelo zijn momenteel geblesseerd en ook Eden Hazard moest vorige maand een aantal wedstrijden aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Op social media gaan inmiddels geruchten over de oorzaak van de vele blessuregevallen bij Real Madrid. Zo zouden de krachtoefeningen bij Real Madrid bijzonder slecht worden uitgevoerd en zou dat de reden zijn van de groeiende ziekenboeg bij Real Madrid.

Zoals je in de bovenstaande video kunt zien worden de oefeningen zeer ongecontroleerd uitgevoerd en lijkt er een te kort aan ervaren fysieke trainers te zijn bij Real Madrid.