Manchester City moet het waarschijnlijk tot november doen zonder sterspeler Kevin de Bruyne die vanwege een knieblessure een tijdje uit de roulatie ligt. De aanvallende middenvelder werd deze zomer derde op het WK met België en wordt momenteel gezien als een van de beste voetballers van dit moment.

Vorig seizoen verlengde Kevin de Bruyne nog zijn contract bij City en verdient tegenwoordig zo'n €440.000,- per week. In een interview met de Belgische pers vertelde De Bruyne openhartig over zijn contractverlenging en zijn financiële situatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

History ✍🏼🥉🇧🇪

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) op

Toekomst veilig stellen

"Natuurlijk ga ik nu veel meer geld verdienen, maar verder gaat er niet veel veranderen. Het geld ga ik gebruiken om de toekomst van mijn gezin veilig te stellen. Ik kan er ook voor kiezen om nu heel luxe te gaan leven, maar ik ben tien tot elf maanden per jaar met voetbal bezig. Ik heb veel in mezelf geïnvesteerd om goed te kunnen presteren." aldus de Bruyne.

Ook werd Kevin De Bruyne gevraagd wat hij ervan vindt dat de contracten van profvoetballers steeds groter worden. Daarop zei de Belg het volgende; "Voetbal is momenteel nou eenmaal big business. Ik doe uiteindelijk gewoon mijn werk als atleet. Dat spelers zoveel betaald krijgen, betekent dat er in de hele voetbalwereld nog meer geld zit.".