Met zowel een Belgische als een Engelse landstitel op zak en een prijs als beste speler van de Bundesliga en van de Premiear League mag Kevin de Bruyne absoluut spreken van een succesvolle voetbalcarrière. Sterker nog, de Belgische topspeler wordt momenteel gezien als misschien wel de beste middenvelder van de wereld.

Hoe dan ook is het succes hem niet allemaal aan komen waaien. Ook Kevin de Bruyne heeft in zijn jeugd donkere tijden gekend. Zo speelde hij vrijwel zijn gehele jeugd bij KRC Genk en woonde hij destijds in een gastgezin. Zijn gastgezin was echter niet heel blij om De Bruyne in huis te nemen en dumpte hem zonder hem enige informatie te verschaffen waarom.

Te stil

"Ik kreeg opeens van mijn moeder te horen dat mijn gastgezin me niet meer wilde. Ze vonden mij te stil en vonden dat ze niet met mij konden praten. Ze hebben mij dat nooit gezegd. Mijn moeder heeft mij zien huilen toen ik dat hoorde. Dit bericht maakte mij zo boos dat het een vuur in mij aanmaakte. In de zomerstop ging ik trainen als een gek en toen ik terugkwam mocht ik binnen twee maanden al bij het eerste elftal aansluiten." vertelt Kevin de Bruyne tegenover Nieuwsblad.be.

Dit bericht bekijken op Instagram

How I feel to be on that pitch again

Een bericht gedeeld door Kevin De Bruyne (@kevindebruyne) op

Grote doorbraak

Nadat hij bij het eerste elftal mocht aansluiten, ging het hard. De Bruyne debuteerde op achttienjarige leeftijd in het eerste elftal van KRC Genk en speelde uiteindelijk vier seizoenen voor de Belgische club. Via Chelsea, Werder Bremen en Wolfsburg kwam hij in 2016 op 25-jarige leeftijd bij Manchester City terecht. In augustus 2020 werd hij met 13 goals en 20 assists uitgeroepen tot Premier League Player of the Season.