Jürgen Klopp behoort ongetwijfeld tot een van de beste coaches van de wereld. De Duitse oefenmeester wist met Liverpool na lange tijd weer de landstitel te pakken en won daarna zelfs de Champions League met zijn ploeg.

Met Mohamed Salah en Sadio Mane als aanvallers, beschikt Klopp uiteraard over een van de beste voetballers van de wereld. Maar ook de jeugdopleiding krijgt kansen bij Liverpool. Ze mocht de negentienjarige Tyler Morton in november 2021 zijn debuut maken in de Champions League.

De woorden van Jürgen Klopp

"Toen ik in de catacombe liep en het Champions League-deuntje hoorde, besefte ik hoe grootst dit moment was. En daarna besefte ik ook gelijk wat Klopp mij vertelde. Toen ik hoorde dat ik basis stond was ik natuurlijk heel zenuwachtig. Maar Klopp zei tegen mij: 'Wat er ook fout gaat. Het ligt aan mij en niet aan jou." vertelt Tyler Morton. "Hij wilde mij laten weten dat hij ervaring genoeg had om mij niet in het diepe te gooien. En dat ik goed genoeg was om deze wedstrijd te spelen. Deze woorden gaven mij zoveel zelfvertrouwen, dat alle druk van mijn schouders afvielen en dat ik tijdens de wedstrijd vrij kon voetballen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tyler morton (@tylermorton6)

Het belang van een goed gesprek

Jürgen Klopp weet hoe belangrijk het is om gesprekken te voeren met spelers. Met name met debutanten. Het zeggen van de juiste woorden tegen jonge talentvolle spelers, kan ze veel vrijer laten voetballen en ervoor zorgen dat ze waardevol(ler) worden voor het team.

Basis op 10

Tyler Morton startte in de basis op de 10-positie. Hij speelde op het middenveld samen met Thiago Alcantara. Een speler waar hij vroeger groot fan van was in zijn Bayern München-tijd. Zowel de fans als de analisten waren direct lyrisch over Morton. Hij speelde een geweldige wedstrijd met een passing accuracy van 83%. Het was een droom die uitkwam voor de talentvolle middenvelder, die al vanaf zevenjarige leeftijd in de academy van Liverpool speelt.