Junior Messias is tot verbazing van een hoop mensen de nieuwe 'grote'  aanwinst van AC Milan. De Italiaanse topclub huurt de speler van Serie B-club FC Crotone, waar hij sinds 2019 onder contract staat.

Waarom Junior Messias zo'n bijzonder aanwinst is voor AC Milan, heeft te maken met zijn ondergrond. De Braziliaanse middenvelder werd namelijk pas op zijn 27ste prof. Dat is drie jaar geleden, want Messias is nu 30 jaar oud.

Brazilië

Messias groeide op in Brazilië en speelde in zijn jeugd o.a. een aantal seizoenen bij Cruzeiro. Tot een debuut in het eerste elftal kwam hij nooit, maar hij speelde in de senioren wel enkele jaren op semiprofessioneel niveau. In 2015 werd hij gescout door de Italiaanse Serie D-club Casale. Het seizoen daarop maakte hij een transfer naar Chieri, dat ook uitkomt in de Italiaanse Serie D. Daar wist hij met 14 goals in 33 wedstrijd interesse te wekken van Gozzano (ook een Serie D-club).

Van Serie D naar Serie A

Bij Gozzano werd hij landskampioen van de Serie D, waardoor hij in het seizoen 2018-2019 in de Serie C ging voetballen. Hiermee zette hij zijn eerste stap in het Italiaanse profvoetbal. Hij was toen 27 jaar oud. Na een sterk seizoen in de Serie C bij Gozanno, vertrok hij naar FC Crotone. Die club speelde destijds in de Serie B. Ook daar werd hij landskampioen in zijn eerste seizoen, waardoor hij het seizoen daarop in de Serie A ging voetballen. Het hoogste niveau in de Italiaanse voetbalpiramide.

Van FC Crotone naar AC Milan

In zijn eerste seizoen in de Serie A had hij meteen een basisplek en scoorde hij 9 goals in 36 wedstrijden. Uiteindelijk degradeerde hij in het seizoen 2020-2021 met FC Crotone terug naar de Serie B. AC Milan was echter zeer geïnteresseerd in Junior Messias en besloot hem te huren voor het seizoen 2021-2022. Hierdoor wist Junior Messias in slechts vier jaar tijd zichzelf omhoog te spelen van semiprof tot de Europese top. Een zeer knappe en bijzondere prestatie.