Jude Bellingham behoort tot een van de grootste talenten van dit moment. De middenvelder van Real Madrid groeide op in de jeugdopleiding van Birmingham City waar hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte in de Championship.

Het duurde niet lang voordat Bellingham een basisplek veroverde bij Birmingham City. En het duurde ook niet lang voordat de middenvelder in 2021 voor €25 miljoen aan Borussia Dortmund werd verkocht. Inmiddels speelt hij bij het grote Real Madrid en is hij een van de allerbelangrijkste krachten van De Koninklijke.

Belangrijkste drijfveer

In een oude podcast bij Borussia Dortmund werd Bellingham gevraagd wat hij het allermooiste van het profvoetbal vindt. Waar veel mensen direct denken aan de financiële voordelen die profvoetballers hebben, vertelt Bellingham juist het tegenovergestelde.

"Je kan zoveel geld verdienen als je maar wilt en je kunt er van alles en nog wat mee kopen. Maar de waardering die je krijgt voor het creëren van herinneringen, niet alleen voor mezelf, maar met name voor de fans is mijn grootste motivatie." aldus Jude Bellingham in de BVB-podcast.