Jetro Willems groeide op in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. Slechtst zestien Eredivisiewedstrijden had hij nodig om PSV te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij vertrok voor een slordige €1,1 miljoen naar Eindhoven waar hij uiteindelijk zes seizoenen heeft gespeeld.

Na zijn succesvolle periode bij PSV maakte de linksback een verdiende transfer naar Eintracht Frankfurt. Maar toen hij na twee seizoenen in Duitsland werd verhuurd aan Newcastle United, ging het bergafwaarts met Willems. Hij raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en belandde in een depressie.

"Ik stop met voetbal"

"Ik had een blessure die slechtst 1% van alle voetballers krijgt. Ik ontvluchtte de realiteit. Soms pakte ik m'n auto en bleef ik ergens de hele nacht in m'n auto zitten. Of ik ging naar vrienden en kwam pas de volgende dag thuis. Ik sliep ook niet meer in m'n bed, maar op de bank of in m'n bioscoop. Ik dacht in die tijd vaak: ik stop met voetbal, ga wat anders doen. Dit lukt niet meer" vertelt Willems tegenover NU.nl.

Nadat hij terugkwam bij Eintracht Frankfort vertrok hij naar Greuther Fürth. Echter waren de problemen nog niet voorbij voor Willems en besefte hij daar pas echt dat hij in een depressie zat. Hij besloot daarom voor het seizoen 2020-2021 te stoppen met voetbalen.

"Dat was wat ik nodig had om die depressie te overwinnen. Als man moet je hard zijn, maar in die fase van mijn carrière heb ik er echt aan toegegeven." aldus Jetro Willems.