Waar Jesse Lingard op het moment van schrijven misschien wel een van de beste spelers van de Premier League is, heeft de Engelse voetballer kort geleden ook compleet andere tijden gekend.

Januari 2021 werd Lingard door United verhuurd aan West Ham United, waar de carrière van de aanvaller weer opbloeide. Met negen goals en vier assists uit 10 wedstrijden werd Jesse Lingard in korte tijd een sleutelspeler bij West Ham United. In de zomer van 2022 kwam er een einde aan zijn langdurige dienstverband bij Manchester United en vertrok hij naar Nottingham Forest. Bij Nottingham Forest verdient Jesse Lingard €12 miljoen per jaar.

Mentale problemen

Het was echter niet lang geleden dat Jesse Lingard compleet andere tijden kende. Sterker nog, hij wilde bijna stoppen met voetballen. De moeder van Lingard kampte met een zware depressie waardoor hij de verantwoordelijkheid moest pakken om voor zijn broertje en zus te zorgen. Niet wetende dat hij langzamerhand zelf ook in een depressie terecht kwam.

"Ik had momenten dat ik prima vond om wissel te staan. Ik had geen behoefte om te voetballen. Ik was alleen maar met andere dingen in mijn hoofd bezig. Er was totaal geen focus. Pas op het moment dat ik me openstelde en mijn verhaal deed bij United, voelde ik me vrij. Dat is dan ook precies wat ik geleerd heb." "Als je jezelf openstelt, kun je vliegen als een vlinder. Gelukkig is alles nu achterwegen en kan ik me focussen op zowel mijn familie als op voetbal." aldus Jesse Lingard in het interview met YouTube-kanaal Presenting.

Wijze les

Het mag duidelijk zijn dat Lingard hier een les wil geven aan andere voetballers die in soortgelijke situaties terecht komen. Het is belangrijk om over je problemen te praten en geen zware emoties op te kroppen. Ook trainers en clubs moeten hier slim(mer) op in spelen door spelers zich welkom te laten voelen om over hun problemen te praten.