Jamie Vardy was in het seizoen 2015-2016 dé speler waar het om draaide bij Leicester City. De Engelse spits werd bekroond tot Premier League speler van het seizoen, won de landstitel met Leicester City en wist maar liefst 24 goals te scoren in 36 competitiewedstrijden.

Of Vardy zijn succes te danken heeft aan zijn bizarre voorbereidingsrituelen op een wedstrijddag, is nog maar de vraag. De Engelsman drinkt volgens de geruchten namelijk de avond voor de wedstrijd altijd een halve fles Port (wijn) leeg en drinkt iedere dag een blikje Red Bull.

Pruimtabak

Ook kauwt Vardy op pruimtabak als hij gaat voetballen. In de pruimtabak zit een behoorlijke hoeveelheid nicotine, dat zijn focus en concentratie zou moeten verbeteren. Deze bizarre gewoontes hebben schijnbaar geen negatief effect op de prestaties van de spits. Geen enkele voedingsadviseur zou deze vreemde rituelen adviseren aan een gemiddeld mens, laat staan aan een professionele voetballer die miljoenen verdient.

"De medische staf heeft mijn voedingsritueel gecontroleerd en ze hebben er niks tegen. Ik doe dit altijd al. Het voelt tegenwoordig ook gewoon alsof ik het nodig hebt. Ik word gewoon lekker wakker van zo'n blikje Red Bull." vertelde Jamie Vardy tegenover The Independent.