Iedere goalkeeper ging vroeger vrijwel met een hopeloos gevoel een 1-op-1 aan met Ronaldo. De Braziliaanse legende was en is misschien nog steeds wel de allerbeste centrumspits die we hebben gekend. Hij was een koning in 1-op-1 situaties.

De combinatie van zijn startsnelheid en techniek was een geniaal wapen om heel makkelijk voor de keeper te komen, de keeper te omzeilen met een lichaamsbeweging en vervolgens te scoren. Onder de video lichten we de drie belangrijkste punten nog even toe hoe je net zo slim in een 1-op-1 kan worden als Ronaldo.

1. Startsnelheid

Zoals we hierboven al benoemde, is startsnelheid een belangrijk element om zonder buitenspel te staan los te komen van de centrale verdedigers. Je startsnelheid kun je trainen door explosieve krachttraining en sprinttrainingen te doen. Met het trainingsprogramma SPEED kun je hier individueel aan werken.

2. Slimme middenvelder 

Je bent voor deze actie zeer afhankelijk van je middenvelder. Je moet in je team minimaal één middenvelder hebben die jouw looplijnen begrijpt en een goede steekpass in huis heeft. Hier zul je veel op moeten trainen zodat hij of zij jou precies begrijpt.

3. Rust en techniek

Als je eenmaal los bent is het belangrijk om de rust aan de bal te bewaren. Kijk goed waar de keeper staat en probeer met een slimme explosieve schijnbeweging de keeper op het verkeerde been te zetten. Omdat keepers vaak wild uitkomen, zijn ze heel makkelijk op het verkeerde been te zetten. Schiet de bal vervolgens overtuigd in het doel.