Terwijl het voetbal in bijna de hele compleet stilligt, worden er op sommige plekken in de wereld alsnog wedstrijden afgelegd en volop getraind. In Zweden worden er bijvoorbeeld nog volop oefenwedstrijden gespeeld en diverse profclubs hebben besloten de trainingen gewoon te hervatten.

Eén van die profclubs is de club waar Wout Weghorst momenteel actief is: Wolfsburg. De club uit de Bundesliga traint op dagelijkse basis gewoon door op het trainingscomplex, alleen hebben ze de trainingsstijl wel aangepast. Wolfsburg traint namelijk in kleine groepjes van vier spelers. Dit doen ze bewust om het makkelijk en overzichtelijk te houden om lichamelijk contact zoveel mogelijk te vermijden. Om de twee uur komt er een nieuw groepje met vier spelers die moeten trainen onder begeleiding van de fysio.

Dit bericht bekijken op Instagram

Nach links wischen zur Aufstellung! 👉 #vflwolfsburg #arbeitfussballleidenschaft #bundesliga #immernurdu #immer_hungrig #soccer #europaleague

Een bericht gedeeld door VfL Wolfsburg (@vfl.wolfsburg) op

De trainingen vinden momenteel plaats in de kleedkamers. De trainingsfaciliteiten van het krachthonk van Wolfsburg mogen vanwege het besmettingsrisico namelijk niet gebruikt worden.

Voordeel

Het voordeel van het hervatten van de trainingen is dat je als voetballer de connectie met de club en met je teamgenoten behoudt. Het nadeel is natuurlijk dat je toch het risico neemt om de eventuele verspreiding van het virus te stimuleren. Maar zolang je in principe fysiek contact vermijdt en goed afstand van elkaar houdt, moet dat geen probleem zijn.