Mario Balotelli stond in zijn jongere jaren te boeken als een bijzonder groot talent in Italië. De Italiaanse spits met Ghanese roots groeide op in een Italiaans pleeggezin en ging op elfjarige leeftijd voetballen bij de Italiaanse tweedeklasser AC Lumezzane.

Vier jaar later, op vijftienjarige leeftijd, tekende Supermario een driejarig contract bij Internazionale. Hij werd instantie gehuurd van AC Lumezzane, maar er zat een verplichte optie tot koop voor een bedrag van €150.000,- in het contract verwerkt. Balotelli had in zijn jeugd echter ook de kans om voor FC Barcelona te gaan voetballen. Hij liep namelijk vlak voordat hij bij Inter tekende stage bij FC Barcelona en speelde daar o.a. samen met Thiago Alcántara en Marc Bartra.

In zijn proefwedstrijden scoorde hij acht goals in drie wedstrijden en overtuigde daarmee de scouts van Barca om hem z.s.m. vast te binden aan de club. Echter stak zijn manager daar een stokje voor. Hij eiste namelijk meer geld dan FC Barcelona van plan was te betalen en daardoor ketste de transfer uiteindelijk af.

De doorbraak van Supermario

Na twee seizoenen in de jeugdopleiding van Inter te hebben gespeeld, debuteerde Mario Balotelli al op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van de Italiaanse topclub. Een aantal dagen later speelde hij zijn tweede wedstrijd voor Inter en scoorde direct twee goals. Na veel incidenten en een hoop domme acties  belandde Balotelli via Manchester City, AC Milan en Liverpool uiteindelijk bij het Franse OGC Nice. Bij OGC Nice scoorde hij tot nu toe 43 goals in 66 wedstrijden voor de Franse club.