Als je aan yoga denkt, zul je waarschijnlijk denken aan iets zweverigs. Veel mensen relateren yoga ook aan iets dat alleen voor vrouwen geschikt is, maar niks is minder waar. 

Yoga wordt steeds populairder onder (top)sportes en met name de voetbalwereld beseft steeds meer hoe effectief het kan zijn voor de prestaties van de spelers.

Wat is yoga?

Yoga betekent letterlijk 'verbinding'. Hiermee wordt de verbinding tussen geest en lichaam bedoelt. Dit klinkt wellicht een beetje vaag, maar hiermee wordt eigenlijk gewoon bedoeld dat je d.m.v. yoga steeds beter en makkelijker naar je lichaam kunt luisteren. Met yoga verbeter je tevens je flexibiliteit, mobiliteit, ademhaling, balans en stabiliteit. In de kern leer je met yoga hoe je écht kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

🔟 minutes! ⏱ #VVVPSV

Een bericht gedeeld door PSV (@psv) op

Lars Unnerstall

Ook PSV-goalie Unnerstall doet twee keer per week yoga om meer tot rust te komen. Hij is hier een aantal jaar geleden mee beginnen en merkt dat het een positief effect geeft op zijn prestaties. "Het helpt mij om me beter te concentreren en fit te blijven. Ook kom ik dankzij yoga makkelijker tot rust als ik even niet lekker in mijn vel zit. Ik kan me dan volledig afsluiten van de wereld. Ik doe minimaal twee keer per week yoga." aldus Unnerstall.