Jose Mourinho behoort absoluut tot een van de meest succesvolle coaches in de voetballerij. De oefenmeester wist in Portugal, Italië, Spanje en Engeland de landstitel te winnen en won tevens met FC Porto en Inter de Champions League in 2004 en 2010.

Ondanks dat Mourinho vaak kritiek krijgt vanwege zijn opvallende gedrag, weet hij toch veel respect af te dwingen bij de spelers met wie hij werkt. Veel voetballers lijken met name fan te zijn de manier waarop hij ze instrueert en motiveert.  

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

👔 Jose: “We showed from minute one that we wanted a different result, but that’s the way it is.” #COYS #THFC

Een bericht gedeeld door Tottenham Hotspur (@spursofficial) op

  Wedstrijdvoorbereiding Vlak voor iedere wedstrijd mailt Mourinho al zijn spelers individueel een gedetailleerde analyse. In deze mail staan korte videoclips en een schriftelijke analyses over de speler en over de tegenstander, zodat hij daar rekening mee kan houden in de eerstvolgende wedstrijd. Bij Real Madrid was Mourinho begonnen met deze opvallende strategie. Ook maakte hij toen nog drie 'sleutelvideo's' en liet de video's de hele week afspelen in zowel de kleedkamers, de medische ruimtes en in het krachthonk. Bij Manchester United is hij daar mee gestopt.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten. test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms