Samen met voetballers als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Mazraoui groeide hij op in de jeugdopleiding van Ajax. Terwijl veel spelers van zijn lichting al enkele jaren actief zijn in het profvoetbal, speelt Vince Gino Dekker tegenwoordig bij amateurclub Spakenburg.

De buitenspeler uit Ermelo doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en alle jeugdelftallen van het Nederlands elftal. Hij tekende samen met Nouri al op jonge leeftijd een contract in Amsterdam en maakte in 2016 zijn debuut bij Jong Ajax. Bij Jong Ajax produceerde hij in 11 wedstrijden 3 goals en 3 assists. Geen verkeerde stats, maar het bleek niet genoeg te zijn. Ajax besloot zijn aflopende contract in 2018 namelijk niet te verlengen.

3 clubs in 12 maanden

Dekker moest in de zomer van 2018 noodgedwongen opzoek naar een nieuwe werkgever en vond al snel onderdak bij AZ. Bij Jong AZ hield Dekker het niet lang vol. Al na een halfjaar besloot hij zelf te vertrekken en tekende hij in januari 2019 een contract bij Go Ahead Eagles. Na slechtst vier basisoptredens besloot Go Ahead Eagles niet meer verder te gaan met de klassieke buitenspeler. Eind oktober maakte tweededivisionist Spakenburg bekend dat Dekker zijn loopbaan daar zal vervolgen.

Waar gaat het fout?

Waarom Vince Gino Dekker telkens niet weet te slagen bij een profclub, lijkt een raadsel. De buitenspeler beschikt met zijn snelheid, voorzetten en individuele acties namelijk over genoeg kwaliteiten om waardevol te zijn voor een gemiddelde Eredivisieclub. Wij zullen daarom niet verbaasd zijn als hij binnenkort weer opduikt in het profvoetbal.