Voetballend behoort Adama Traoré absoluut niet tot de beste spelers van de Premier League. Maar als het puur om fysiek gaat, staat hij misschien wereldwijd wel op de eerste plaats. De Spaanse spits groeide op in de jeugdopleiding van FC Barcelona, debuteerde daar in 2014 en kwam via Aston Villa en Middlesbrough bij The Wolves terecht.

Iedere wedstrijd hebben de verdedigers weer hun handen vol aan de ijzersterke spits. Productief gezien is het geen groot gevaar. Hij scoorde dit seizoen slechtst 4 goals in 20 wedstrijden. Maar in de duels is het toch wel een bijzonder lastige speler. Ook de spelers van Watford hadden op nieuwjaarsdag behoorlijk veel moeite om Traoré van de bal af te krijgen. In de video hieronder kun je zien hoe hij met zijn unieke kracht al zijn tegenstanders op sterk zet.

Trainingsroutine

In een eerdere video die onlangs online verscheen kon je al een kijkje nemen in de trainingsroutine van Adama Traore. De spits van Wolverhampton investeert enorm veel tijd en energie in het krachtkracht en lijkt er ongelooflijk veel profijt van te hebben in het veld. Waar de meeste voetballers vaak niet meer goed kunnen functioneren bij overbodig veel spiermassa, lijkt Troare er juist alleen maar zijn voordeel uit te halen.