John Heitinga heeft een mooie voetbalcarrière achter de rug en is tegenwoordig hoofdtrainer van Ajax onder 18. De ex-prof deelde een tijdje geleden een leuke anekdote met de Italiaanse krant Sky Italia over Matthijs de Ligt.

Zo vertelde Heitinga dat hij schrok toen hij Matthijs de Ligt een keer om 07:00 's ochtends helemaal bezweet tegenkwam op Sportpark De Toekomst. Het eerste elftal was die dag namelijk vrij en Matthijs de Ligt moest zich in die week melden bij het Nederlandse Elftal.

"Normaal gesproken kom je niet naar de club als je bent opgeroepen voor een interland. Ik vroeg Matthijs daarom "Wat doe je hier!? Moet jij je niet melden bij Oranje?", waarop hij antwoordde 'Nee, ik heb een trainingsschema waar ik me strikt aan moet houden.'" aldus John Heitinga.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Discipline

Een bijzonder verhaal wat laat zien hoe gedisciplineerd en gedreven Matthijs de Ligt is. Een mentaliteit die we alleen terugzien in de absolute top, bij spelers als Cristiano Ronaldo en dus ook bij Matthijs de Ligt. Dit kenmerkt hem dat hij het absoluut in zich heeft de beste verdediger van de wereld te worden. "Toen ik bij Everton speelde hoorde ik van Phill Neville altijd verhalen over Cristiano Ronaldo, die altijd net zo serieus bezig was met zichzelf als ik bij Matthijs zie. Hij is een echte professioneel met een uitstekende mentaliteit. Hij wil alleen maar beter worden." vertelt Heitinga