Piet de Visser is een naam die de meeste voetbaltrainers en scouts in de voetballerij wel kennen. De Nederlandse topscout was in het verre verleden actief als trainer bij een aantal Eredivisieclubs, maar ging vanaf 1993 door het leven als scout. Van 1993 tot 2005 groeide hij uit tot de belangrijkste scout van PSV en sinds 2005 staat hij onder contract bij Chelsea.

Piet de Visser bleek al gauw een genie te zijn op het gebied van scouting. Hij creëerde een eigen formule waarmee hij kon bepalen hoe talentvol een voetbalspeler was. Spelers als Ronaldo, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy kwamen dan ook al snel op zijn lijstje te staan. Visser kijkt naar vier belangrijke punten als hij aan het werk is: techniek, tactiek, fysiek en persoonseigenschappen. Verder werkt hij met een sterkte & zwakte analyse systeem waarmee hij kan bepalen hoe goed een speler scoort op diverse onderdelen.

Fysiek

Bij het onderdeel fysiek zien we ook het stukje snelheid terugkomen. Dit is een essentieel onderdeel om te trainen als voetballer. Met ons trainingsprogramma SPEED kun je hier individueel aan werken. Piet de Visser vindt het voornamelijk fijn om in landen in Zuid-Amerika op jacht te gaan naar talenten. Zo wist hij voor PSV meerdere grote talenten aan te trekken. Denk maar aan spelers als Romario, Ronaldo Lima en Ruud van Nistelrooy.

Piet de Visser scoutte Ronaldo al op zestienjarige leeftijd en Ruud van Nistelrooy toen hij 17 was. De meest bijzondere speler die Piet de Visser naar eigen zeggen heeft gescout was Kevin de Bruyne. “Vanaf het eerste moment dat hij de bal aanraakte, was ik verkocht. Zijn passing, inzicht en zijn sterke linker- en rechtervoet was uniek om te zien. Hij kreeg bijna een 10 van mij. En geen één speler heeft ooit een 10 gekregen.” Aldus Piet de Visser.