Erling Braut Håland is momenteel absoluut de grootste sensatie op de Europese velden. De spits van Manchester kwam in de zomer over van Borussia Dortmund en wist meteen de harten van de City-fans te veroveren.

Met 22 doelpunten in zijn eerste 16 wedstrijden start hij met een gemiddelde waar iedere spits van droomt. Bij Dortmund wist hij in totaal 86 keer te scoren in 80 wedstrijden. Wederom bijzonder. Maar hoe komt de Noorse spits, die enkele jaren geleden nog in de tweede divisie in Noorwegen voetbalde, aan zulke bijzondere statistieken? Wat is zijn trainingsgeheim?

Als we voormalig teamgenoot Roman Bürki moeten geloven, is trainingsmentaliteit van Erling Haaland van een ander niveau. "Håland is echt een toffe gozer. Een échte professional. Ik probeer altijd als eerste op het trainingscomplex te zijn. Maar als ik aan kom, is hij er altijd al. Ik vroeg laatst aan hem wat hij op zijn vrije dagen doet. Zijn reactie was: 'Als ik vrij ben ga ik ook gewoon naar het trainingscomplex. Ik heb toch niks beters te doen.'". vertelde Roman Bürki toen hij nog met Haaland samen speelde bij Dortmund.

20 kg aangekomen

Naast keihard trainen, is Haaland ook groot fan van eten. Toen hij op zeventienjarige leeftijd bij Molde MK ging spelen woog hij 73 kg en was hij 1,87 m lang. Toen hij op achttienjarige leeftijd een transfer maakte naar Red Bull Salzburg, woog hij 93 kg en was hij 1,93 m lang. In het interview hieronder vertellen hij en de mensen die dichtbij hem staan meer over deze bijzondere transformatie: