De 25-jarige Patrick-Prosper Fini heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en zijn geluk in het buitenland te beproeven. Fini kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor tweedivisionist GVVV en gaat dit seizoen voor Hereford FC spelen in de National League North.

"Ik wacht nog op de internationale overschrijving, zodat ik competitie kan spelen" vertelt Fini tegenover RTV Utrecht. Alhoewel de National League North het zesde niveau in Engeland is, kunnen ook dit soort competities een behoorlijk hoog niveau evenaren. Met name op fysiek en conditioneel vlak, vergeleken met de Nederlandse competities.

Hereford FC

Hereford FC is een club met een stadioncapaciteit van 6.000 toeschouwers. De club bestaat pas zeven jaar, maar heeft de ambitie om hogerop te komen in de Engelse voetbalpiramide. In 2015 speelde ze nog in een amateurcompetitie, in 2017 in de 8e divisie en sinds 2019 in de 6e divisie. Ook qua salarissen kan het in Engeland in de semiprofessionele divisies al gauw oplopen. Vaak verdienen spelers daar veel beter dan bijv. in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie.