Guus Til was bij Feyenoord een van grote smaakmakers in de Eredivisie. Hij werd uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de maand in september en produceerde in korte tijd 11 goals en 1 assist in 14 wedstrijden voor Feyenoord.

In 2019 werd Guus Til voor maar liefst €18 miljoen overgenomen door Spartak Moskou. Tot een groot succes kwam het nooit in Moskou, maar ondertussen harkte hij wil een behoorlijk wat geld binnen. Inmiddels zit Til in zijn derde contractjaar en strijkt hij zo'n €1,7 miljoen per jaar op.

1 stap terug, 2 stappen vooruit

Tenminste, als hij bij Spartak Moskou zou blijven. Maar omdat Feyenoord hem momenteel huurt van Spartak en het salaris niet kan bekostigen, levert Guus Til maar liefst €1,2 miljoen aan salaris in. Hij verdient nu 'slechtst' €500.000. Waarom? Omdat hij in zichzelf wilt investeren, het plezier in voetbal terug wilt krijgen en vanuit daar zijn marktpositie zal gaan verbeteren.

View this post on Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @guustil

Kosten voor de baten

Net als bij een bedrijf, gaan de kosten altijd voor de baten. Je moet meestal eerst geld inleveren, voordat je geld gaat verdienen. Als Guus Til zijn huidige lijn doortrekt bij Feyenoord, zal zijn marktwaarde flink stijgen en zal hij binnen enkele jaren wel meer dan €1,7 miljoen per jaar kunnen verdienen.

Echter als hij voor €1,7 miljoen in Rusland zou blijven voetballen, waar hij weinig speeltijd krijgt en geen plezier heeft, wordt hij alleen maar minder aantrekkelijk voor andere clubs. Hierdoor wordt de kans zeer klein dat hij na zijn contractperiode bij Spartak Moskou bij een andere club een groot contract kan tekenen.

Conclusie

De kosten gaan altijd voor de baten. Je moet altijd eerst tijd, geld en energie investeren, voordat je ergens de vruchten van kan gaan plukken. Guus Til is hier een uitstekend voorbeeld van.

Bron foto: Guus Til / Instagram