İlkay Gündoğan maakte in de zomer van 2016 een transfer van Borussia Dortmund naar Manchester City, dat ruim €26 miljoen moest overmaken naar de Duitse topclub. Gündoğan won samen met Jurgen Klopp twee keer de Duitse landstitel en volgens Gündoğan was er wel een reden voor deze succesvolle prestatie.

Gündoğan heeft namelijk een boekje opengedaan over hoe het er in zijn periode aan toe ging bij Borussia Dortmund. Zo vertelt hij dat veel spelers destijds single waren en dan ook regelmatig gingen stappen.

We gingen regelmatig met z’n allen naar de discotheek. Veel spelers waren namelijk single. Het kwam dan ook regelmatig voor dat we zondagochtend op het trainingsveld gewoon nog dronken waren. Jürgen Klopp kon het echter niet waarderen als we gingen stappen zonder toestemming. We gingen namelijk ook wel eens doordeweeks stappen.” Aldus İlkay Gündoğan.

De Duitse middenvelder vertelt tevens dat het stappen ervoor zorgde dat het team ‘hechter’ en uiteindelijk ook succesvoller werd. Borussia Dortmund werd met Jurgen Kopp zowel in 2011 als in 2012 landskampioen en won in 2013 en 2014 de Duitse Supercup.