Robin Gosens was 18 jaar oud toen hij nog voor de Duitse zesdeklasser VfL Rhede speelde en werd gescout door Vitesse. Hij wist Vitesse direct te overtuigen van zijn kwaliteiten en mocht in 2013 aansluiten bij de beloften. Tot een debuut kwam het nooit in Arnhem, maar via een omweg wist hij toch in de top van het Italiaanse voetbal terecht te komen.

Gosens mag op z'n minst spreken van een bizarre voetbalcarrière. En dat hij na zijn loopbaan direct vaarwel zal zeggen tegen de voetbalwereld, staat ook al 100% vast. De geboren Duitser is namelijk niet te spreken over hoe voetballers behandeld worden in de voetbalwereld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robin Gosens (@robingosens)

"De voetbalwereld is nooit wat voor mij geweest. Ik kan me niet identificeren met mensen die in de voetbalwereld werken. Bij mij speelt mensheid een grote rol. Voetballers worden in de voetballerij helaas niet gezien als mensen, maar als objecten die een financiële waarde vertegenwoordigen." vertelt Robin Gosens tegenover de Duitse krant Rheinische Post.

Sportpsychologie

Gosens heeft afgelopen jaar tijdens de coronacriss zijn studie sportpsychologie opgepakt en wil na zijn carrière graag als sportpsycholoog aan de slag gaan. Maar dat gaat hij dus bewust niet in de voetbalwereld doen.