Jeremie Frimpong heeft zich de afgelopen jaren in een enorm tempo ontwikkeld in de Bundesliga. De aanvallend ingesteld back groeide op in Amsterdam, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Engeland. Daar bracht hij het tweede deel van zijn jeugd door, waar hij al op negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Manchester City belandde.

Terwijl Frimpong de jeugdopleiding doorliep bij de Engelse topclub, zag hij ieder seizoen weer een aantal teamgenoten afvallen. Deze teamgenoten vielen vaak in een zwart gaat. Ze zijn gewend geraakt aan voetballen bij een topclub, maar moeten op jonge leeftijd opeens een flinke tegenslag verwerken. Sommige teamgenoten kwamen daardoor niet goed terecht.

Stichting Pathways

Met Pathways heeft Frimpong een stichting opgericht waarmee hij afgevallen jeugdspelers wil helpen.

"Er komt een dag dat je te horen krijgt dat je geen profvoetballer gaat worden. Je droom wordt vernietigd. Je voelt je gekwetst en depressief. Ik vind het belangrijk dat mensen je in zo'n situatie kunnen helpen. Je bent nog maar een kind en je zou het niet alleen moeten doen. Daarom ben ik dit project gestart. Ik wil de jeugd hier zoveel mogelijk mee helpen." aldus Jeremie Frimpong tegenover ESPN.

Ondanks dat Frimpong nooit het eerste elftal haalde bij Manchester City, wist hij via Celtic wel een doorbraak te maken in het profvoetbal. Na twee seizoen in de Schotse Premier Laegue maakte hij een transfer naar Bayern Leverkussen, waar hij momenteel bezig is aan zijn vierde seizoen.

“Ik weet hoe het is om te horen dat je geen profvoetballer kan worden. Ik heb genoeg spelers om me heen gehad bij wie dit is gebeurd. Om dat als kind te horen te krijgen, is heel erg. Ik heb het gevoel dat voetbalclubs je daar niet goed genoeg mee helpen. Ik weet dat je ook een familie hebt, maar dat is niet altijd voldoende.” vertelt Frimpong.