Feyenoord gaat deze zomer weer een groot talent kwijtraken aan een buitenlandse topclub. De pas zestienjarige Joshua Zirkzee heeft besloten de Rotterdamse club te verlaten en ergens anders aan de slag te gaan. Het is nog niet bekend waar Zirkee gaat spelen, maar een driejarig contract bij Feyenoord heeft hij in ieder geval al afgeslagen.

Joshua Zirkzee wordt binnen de jeugdopleiding van Feyenoord gezien als een zeer groot talent. De jeugdinternational kwam vorig jaar nog over van ADO Den Haag en wist binnen één seizoen al veel indruk te maken bij Feyenoord. Hij begon in het onder 16 elftal, maar mocht na een halfjaar al aansluiten bij het onder 17 elftal.

Everton

Vorige maand trainde Zirkzee nog mee met Everton, maar dat werd niet helemaal gewaardeerd door Feyenoord. Zowel Everton als Joshua Zirkzee hadden beide niks gemeld bij Feyenoord over een training in Engeland. Per mail heeft Feyenoord laten weten dat dit eigenlijk helemaal niet kan en daarnaast is het verzekeringstechnisch ook niet slim. In het verleden verlieten o.a. Rodney Kongolo, Nathan Aké, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Rajiv van La Parra en Kyle Ebecilio al vroegtijdig de Feyenoord opleiding voordat zij minuten hadden gemaakt in De Kuip.