Erling Haaland is het seizoen ijzersterk begonnen bij Manchester City. Met 27 goals in zijn eerste 25 wedstrijden heeft hij zich direct bewezen aan de Engelse fans en lijkt hij goed in de geoliede machine van Pep Guardiola te passen.

Maar wie dacht dat de voetballer uit Noorwegen het allemaal puur op talent doet, heeft het mis. Haaland doet er namelijk alles aan om zo gezond mogelijk te leven en zo het maximale uit zijn fysiek te halen.

Orgaanvlees

Alhoewel het voor mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn vrij normaal is, is het voor de massa nog onbekend terrein. Haaland eet graag orgaanvlees zoals een runderlever of runderhart. Deze onderdelen van een koe bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals magnesium, ijzer, zink, vitamine A, B12, D en K.

Circadiaan ritme

Haaland benoemt tevens het belang van zijn circadiaan ritme. "Het eerste wat ik 's ochtends doe is in de zon kijken. Dat is goed voor mijn circadiaan ritme. Ik ben ook begonnen met het filteren van mijn water. Ik ben ervan overtuigt dat het grote voordelen heeft voor mij lichaam." aldus Erling Haaland.

Favoriete preworkout meal

Haaland eet voor iedere thuiswedstrijd het liefst een lasagna van zijn vader. Iedere dag kan de topspits zo'n 6.000 kcal naar binnen werken.