Erling Haaland is niet alleen in zijn prestaties, maar ook in alle randzaken om zijn prestaties heen een bijzondere voetballer. De Noorse goalgetter stond er al om bekend een bijzonder slaaproutine te hebben en heeft onlangs een nieuw detail bekend gemaakt in een podcast bij Youtuber Logan Paul

In de podcast vertelt Haaland namelijk dat hij vlak voor het slapen gaan zijn mond aftapet. Dit doe hij om zichzelf te forceren niet via zijn mond te ademen, maar via zijn neus. Om je lichaam zo goed mogelijk te laten functioneren, is een goede neusademhaling essentieel. Het aftapen van je mond kan daarom een handige truc zijn om dit onderdeel te optimaliseren.





De voordelen van neusademhaling

Neusademhaling i.p.v. mondademhaling verkleint de kans op een hoge bloeddruk, slaapapneu, hartproblemen, astma en verlaagt je stressniveau. Doordat je bij een neusademhaling meer door je buik ademhaalt, verlaag je je ademhalingsfrequentie, komt er minder spanning op je spieren en heeft je lichaam meer ruimte om tot rust te komen en te herstellen.

“Slaap is denk ik het allerbelangrijkste ter wereld. Om goed te kunnen slapen, gebruik ik de bril en doe ik ook alles om alle signalen van buiten in de slaapkamer te vermijden”, aldus Erling Haaland. Wil je meer leren en te weten komen over slaap en voeding? Kijk dan eens naar het e-book SLEEP & NUTRITION.