Na drie landstitels en een bijzonder Champions League-avontuur met Ajax tekende Erik Ten Hag in 2022 een meerjarig contract bij Manchester United. Alhoewel de fans met name in het eerste seizoen bijzonder enthousiast waren over Erik Ten Hag, is de Tukker gedurende het tweede seizoen langzaam steeds meer krediet kwijtgeraakt.

Vanwege tegenvallende prestaties dreigt er een ontslag voor Erik Ten Hag. In de absolute top krijg je als trainer weinig tijd en ruimte om te presteren, dus zal Manchester United op korte termijn in overleg moeten treden over het eventueel afkopen van zijn contract. Ten Hag heeft nog een contract lopen tot de zomer van 2025 waarin hij €10 miljoen per jaar verdient.

Mocht Manchester United beslissen de Nederlandse oefenmeester de laan uit te sturen, zullen ze een grof bedrag van €17 miljoen moeten uitbetalen aan de Tukker. Dit zou de grootste ontslagvergoeding ooit worden voor Manchester United. Louis van Gaal die in 2016 ook werd weggestuurd bij The Red Devils kreeg een ontslagvergoeding mee van €10 miljoen.