Erik ten Hag heeft in zijn trainerscarrière geweldige stappen mogen zetten. Zo was hij 10 jaar geleden nog trainer in de Keuken Kampioen Divisie en staat hij vandaag de dag aan het roer bij topclub Manchester United.

Nadat Ten Hag op 32-jarige leeftijd een punt zette achter zijn voetbalcarrière bij FC Twente, startte hij in hetzelfde jaar als hoofd jeugdopleiding bij de Tukkers. Zijn eerste 'succes' behaalde hij vijf jaar later, toen de A1 van FC Twente landskampioen werd.

Stap naar assistent-trainer

In 2006 maakte Erik Ten Hag een switch en ging hij aan de slag als assistent-trainer bij het eerste elftal van FC Twente. Hier kon hij in de keuken kijken bij een hoofdtrainer en leerde hij o.a. veel van Fred Rutten, die hem in 2009 meenam als assistent naar PSV.

Eerste klus als hoofdtrainer

In 2012 kreeg Ten Hag op 42-jarige leeftijd zijn eerste klus als hoofdtrainer aangeboden. Na zes jaar lang assistent-trainer te zijn geweest bij FC Twente en PSV, mocht hij nu zelf de lijnen uitzetten. Hij startte bij Go Ahead Eagles, waar hij de club in zijn eerste seizoen direct liet promoveren naar de Eredivisie. Hier waren ze in Deventer al 17 jaar lang op aan het wachten.

 

 

 

 

Kennismaken bij Europese topclub

Na één seizoen bij Go Ahead Eagles vertrok Erik Ten Hag naar Bayern München. Daar werd hij hoofdtrainer van het tweede elftal en werkte hij o.a. nauw samen met Pep Guardiola. In 2015 kwam hij weer terug naar Nederland en ging hij bij FC Utrecht aan de slag, waarmee hij in 2016 de Rinus Michels Award (beste trainer Eredivisie) won.

Het grote succes

In 2018 maakte Ten Hag de overstap naar Ajax. Toen veranderde alles. Door drie keer landskampioen te worden, twee keer de KNVB-beker te pakken en grote successen te boeken in de Champions League zette Erik Ten Hag Ajax weer terug op de kaart in het Europese topvoetbal. Zo schakelde hij o.a. Real Madrid en Juventus uit, haalde hij de halve finale van de Champions League, wist hij negen uitduels ongeslagen te blijven en dat met een prachtige manier van voetballen. In mei 2022 leverde hem dat een absolute toptransfer op naar Manchester United. Precies 10 jaar na zijn debuut als hoofdtrainer in de Keuken Kampioen Divisie.

 

 

 

 

In februari 2023 won Erik Ten Hag de EFL Cup met Manchester United.