Nasser El Khayati is absoluut een van de grootste inspiratiebronnen op de Nederlandse velden. De middenvelder van ADO Den Haag heeft er alles aan gedaan om van zichzelf een profvoetballer te maken en dat is uiteindelijk op latere leeftijd op bijzondere wijze gelukt.

El Khayati speelde o.a op in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde als prof bij FC Den Bosch. Daar kwam hij echter niet verder dan 10 competitiewedstrijden in twee seizoenen. Bij NAC lukte het hem ook niet door te breken, dus vertrok hij naar Cyprus waar hij vervolgens zijn salaris niet uitbetaald kreeg.

"Ik geloofde in mezelf"

Na een hoop tegenslagen te hebben gehad, leek een profcarrière voor El Khayati niet zijn weggelegd. Zijn vrienden noemde hem wanhopig, maar niets was minder waar. Hij was gewoon een jongen die in zichzelf geloofde en keihard achter zijn dromen aan rende. In de video hieronder legt hij uitgebreid uit wat hij er allemaal voor over had om profvoetballer te worden, welke tegenslagen hij moest verwerken en hoe zijn omgeving erop reageerde. Een motiverend en inspirerend verhaal voor veel jonge voetballers.

Beelden: FunX