Gianluigi Donnarumma is absoluut een van de grootste keeperstalenten in Europa. De goalie van AC Milan zat voor het eerst in de wedstrijdselectie van AC Milan toen hij pas 15 jaar oud was. Een half jaar later maakte hij op zestienjarige leeftijd zijn officiële debuut.

Donnarumma groeide op in de jeugdopleiding van Club Napoli, maar werd al op 14-jarige leeftijd verkocht aan AC Milan. De Italiaanse topclub betaalde maar liefst €250.000 voor hem. Qua lengte kon hij eigenlijk al direct doorstromen naar het eerste elftal, want op zijn tiende was hij al 1 meter 90 (!). Hij moest zichzelf in de jeugd ook regelmatig identificeren omdat men niet geloofde dat hij pas 10 jaar oud was.

Jongste goalie ooit

Sinds zijn debuut in het eerste elftal van AC Milan is het heel hard gegaan met Donnarumma. Zo maakte hij op 17-jarige leeftijd al zijn debuut voor het nationale elftal van Italië en werd hij daarmee de jongste keeper ooit voor Italië. Donnarumma is inmiddels bezig aan zijn 5e seizoen bij AC Milan. Met een huidige marktwaarde, volgens Transfermarkt.de, van €60 miljoen en met Mino Raiola als zaakwaarnemer zijn we benieuwd hoe de komende jaren van Donnarumma eruit gaan zien.