De voetbalwereld begint zich steeds beter te ontwikkelen. Veel trainers kiezen er de laatste jaren voor om door middel van creatieve trainingsvormen hun spelers naar een hoger niveau te brengen en de focus te leggen op doelgerichte trainingen.

Een voorbeeld van een belangrijk onderdeel om te trainen is de explosiviteit van een speler. In een voetbalwereld krijg je te maken met onverwachte situatie waarbij je snel moet kunnen schakelen en sprinten. Dit kan zowel is verdedigend als in aanvallend opzicht zijn. Denk maar eens aan een steekbal of een counter. Hierbij is het belangrijk om op de eerste meter heel snel te kunnen sprinten.

Parachute sprints

Een manier om je explosiviteit in je sprints te trainen is met een zogenaamde ‘Speed Parachute’. Door de extra weerstand van de parachute zul je extra kracht moeten zetten om je sprintsnelheid te maximaliseren. Hierdoor wordt je veel sneller op de eerste meters. In Amerika wordt er o.a. in de American Football sport regelmatig gebruik gemaakt van deze trainingsvorm.