Profvoetballers hebben een prachtig leven. Uiteraard werken ze keihard voor hun centen en staan ze continue onder druk, maar er blijven genoeg voordelen over bij het hebben van een profvoetbalcarrière. De meeste voetballers worden succesvol doordat ze veel talent hebben, een goede mentaliteit hebben of gewoonweg een goed netwerk hebben. Op www.voetballoopbaan.nl kun je als voetballer jezelf aanmelden en je Voetbal-CV uploaden. Wanneer je dit hebt gedaan kun je online werken aan je voetbalcarrière door contacten toe te voegen en zoveel mogelijk nieuwe connecties te leggen.


1. Vrijheid Als profvoetballer heb je veel vrijheid. Wanneer je op hoog niveau voetbalt train je meestal twee keer per dag, maar tussendoor en na de training kan je doen wat je wilt. Zo blijft er genoeg tijd over om met je vrienden te chillen in de stad, of tijd door te brengen met je gezin.

2. Geen zorgen om geld Als profvoetballer is portemonnee meestal goed gevuld. Je hoeft je geen zorgen te maken of de huurtoeslag is gestort, of even je app op je telefoon checken of je wel genoeg saldo hebt wanneer je een snack wilt kopen. Nee, financieel heb je het als profvoetballer hartstikke goed. Het enige wat je nog moet doen is je verstand erbij houden en verstandig met je geld om gaan.

3. Je reist de hele wereld over Als je bij een grote club speelt ga je meestal een aantal keer per jaar op trainingskamp naar het buitenland, speel je Europese wedstrijden en als je international bent mag je ook nog eens over de hele wereld reizen om wedstrijden te spelen. Het mooiste van allemaal is, je hoeft er niks voor te betalen maar je krijgt er juist voor betaald.

4. Je lichaam is altijd fit Omdat je als profvoetballer topfit moet zijn, zal de club er altijd voor zorgen dat jij de beste middelen om je heen hebt om je lichaam topfit te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld altijd professionele fysio's op de club, krijg je altijd gezonde voeding te eten en ben je in principe altijd bezig met het onderhouden van je lichaam.

5. Gratis kleding en spullen Als profvoetballer heb je veel fans en daar willen grote bedrijven graag van profiteren. De meeste voetballers hebben daarom een sponsorcontract bij Nike of adidas. Daarnaast willen andere merken ook graag van je fanbase profiteren, dus zul je regelmatig berichtjes ontvangen met de vraag of jij iets voor ze wilt promoten. Waarom zou je dat niet doen? Je krijgt toch alles gratis..