Een aantal jaar geleden opende Manchester City een gigantisch nieuw trainingscomplex waar de jeugdelftallen en het eerste elftal alle trainingen afwerken. Op dit gigantische complex moeten alle spelers dagelijks zo fit mogelijk worden en blijven om zichzelf klaar te stomen voor de wedstrijden op het hoogste niveau. 

Het totale kostenplaatje van het gehele complex bedraagt maar liefst €220 miljoen. De spelers, trainers en de medewerkers van Manchester City werken in misschien wel in het meest luxueuze voetbalcomplex ter wereld. Alle faciliteiten en voorzieningen die een (prof)voetballer nodig heeft, zijn hier allemaal te vinden. Bekijk de foto's van het prachtige complex hieronder:

Ariel-shot-of-the-City-Football-Academy Academy-Stadium-ExteriorJPG CFA-Youth-AcademyJPG Academy-receptionJPG

16 (!) velden

In totaal beschikt het trainingscomplex van Manchester City over maar liefst 16 voetbalvelden. Ook is er een ministadion op het complex waar de jeugdwedstrijden wedstrijden op spelen. Dit stadion heeft plek voor 7.000 toeschouwers.    training ground manchester city trainingcomplex jeugdcomplex  training ground manchester city trainingcomplex jeugdcomplex  training ground manchester city trainingcomplex jeugdcomplex   Verder zit er een megagroot sportcentrum in het trainingscomplex waar meerdere fitnessruimtes zijn, een grote kantoorruimte, kleedkamers, vergaderruimtes en nog veel meer.   Academy-gym-spaceJPG First-Team-GymJPG (1) Training-facilities-at-the-AcademyJPG City-Football-Academy-first-team-changing-roomJPG City-Football-Academy-HQ-open-plan-office-spaceJPG First-team-meeting-roomJPG JS52523145 Seating-area-in-the-parents-lounge-at-the-AcademyJPG