Je zult je vast afvragen wat een gemiddeld jaarsalaris is van een speler uit de Keuken Kampioen Divisie. Keiharde cijfers zijn nooit eerder gepubliceerd, maar er zijn wel bepaalde schattingen gemaakt van wat een speler ongeveer per maand verdient.

Allereerst is het natuurlijk afhankelijk bij welke club je als speler onder contract staat. Iedere club heeft namelijk een andere spelersbegroting. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook een aantal beloftenteams actief in de Keuken Kampioen Divisie. Een groot talent van Jong Ajax verdient in de meeste gevallen bijv. al veel meer dan spelers die bij andere clubs onder contract staan.

Salarissen & premies

De gemiddelde salarissen in de Keuken Kampioen Divisie liggen ongeveer tussen de €2.000,- en €4.000,- bruto per maand. Dit is afhankelijk van hoe oud je bent, waar je hebt gevoetbald in het verleden en hoe groot het budget van de club is.

Daarnaast zijn er uiteraard ook spelers die boven het gemiddelde verdienen. Hun salarissen kunnen richting de €10.000 tot €12.000 gaan. Dit zijn vaak routiniers, hele grote talenten of aanvoerders.

Veel clubs in de KKD doen niet aan winstpremies. Maar de clubs die wel aan winstpremies doen keren vaak rond de €150 per punt uit. Dit is tevens afhankelijk van je ervaring, het aantal basisplaatsen en je speelminuten. Daarnaast zijn er ook nog kampioenspremies, premies bij het behalen van nacompetitie en individueel premies zoals premies per doelpunt of assist.

Lees onze andere blogs om erachter te komen wat spelers in België, Midden-Oosten, de Championship en in de Verenigde Staten verdienen.