PSG heeft officieel kenbaar gemaakt dat Thomas Tuchel de club per direct zal verlaten. De coach werd ontslagen na een 4-0 overwinning tegen Strasbourg, maar omdat het papierwerk nog niet rond was werd het pas een aantal dagen later officieel medegedeeld. Met twee Ligue 1 titels in twee seizoenen en als eerste trainer die PSG naar de Champions League-finale heeft weten te brengen, mag het wel duidelijk zijn dat Tuchel niet is ontslagen vanwege zijn prestaties. Onenigheid met Leonardo Araújo, de sportief directeur van PSG, lijkt de reden te zijn van het plotselinge ontslag op staande voet.



Ontslagvergoeding Maar net als in het bedrijfsleven, kun je ook niet in het profvoetbal zomaar een trainer ontslaan. Voor PSG betekende dit dat ze een ontslagvergoeding van maar liefst €6 miljoen aan de Duitse coach moeten meegeven. Tuchel verdiende €420.000 per maand bij PSG en was de bestverdiende trainer in Frankrijk. Hij zal dus niet met lege handen het nieuwe jaar in hoeven te gaan.


Wil jij je conditie individueel kunnen testen? Of ben jij een trainer die meer inzicht wilt krijgen in de conditionele staat van het team? Bestel dan het e-book Conditietesten. test je conditie snelheid uithoudingsvermogen lenigheid fms