Terwijl clubs als Ajax de afgelopen jaren meerdere grote talenten uit eigen kweek wist groot te brengen, hebben de grote Europese topclubs nog behoorlijk veel moeite om jeugdspelers succesvol te maken.

Ook Real Madrid heeft daar behoorlijk veel moeite mee en dat is wel te zien aan het onderstaande lijstje. Dit zijn de grootste (voormalig) talenten die Real Madrid de afgelopen tijd wist groot te brengen.

1. Nacho 

José Ignacio Fernández Iglesias, oftewel Nacho, is een van de weinige voetballers die Real Madrid heeft opgeleid en vast heeft kunnen houden. De vleugelverdediger speelde tot nu toe 130 wedstrijden in de hoofdmacht van de Koninklijke.

2. Lucas Vázquez 

Lucas Vázquez groeide net als Nacho op in de jeugdopleiding van Real Madrid maar werd in 2014 verkocht aan Espanyol. Na één seizoen kocht Real Madrid Vázquez weer terug via een terugkoopclausule die in het contract was opgenomen.

3. Álvaro Morata 

Het zegt heel veel, maar Morata is misschien wel de grootste speler die Real Madrid heeft grootgebracht de afgelopen jaren. De Spanjaard speelde van 2008 tot 2014 bij Real Madrid en kwam in het seizoen 2016/2017 na een periode bij Juventus nog even terug via een terugkoopclausule. Een succes werd het echter nooit. Morata speelt tegenwoordig bij de concurrent Atlético Madrid.

View this post on Instagram

Paso a Paso// step by step ⚽️⚪ #RMTour #Preseason #RealMadrid #DC2

A post shared by Daniel Carvajal (@dani.carvajal.2) on

4. Daniel Carvajal

Daniel Carvajal doorliep de volledige jeugdopleiding van Real Madrid en is vandaag de dag nog een vaste waarde in het basiselftal van Zinedine Zidane. De rechtsback speelde al 160 wedstrijden voor Real Madrid en won o.a. vier keer de Champions League.

5. Marcos Llorente 

Voor maar liefst €40 miljoen nam Atlético Madrid Marcos Llorente over in de zomer van 2019. Llorente speelde vanaf 2008 tot 2019 bij Real Madrid en is in 2016/2017 nog één seizoen verhuurd aan Deportivo Alavés. Bij Real Madrid kwam hij niet verder van 22 competitiewedstrijden.

6. Achraf Hakimi

Geboren in Madrid met Marokkaanse roots. Achraf Hakimi leek de grote belofte te worden van Real Madrid. Hij was pas 8 jaar oud toen hij in de jeugdopleiding van de Koninklijke terecht kwam. Hij kwam echter niet verder dan 9 competitiewedstrijden in Real Madrid 1 voordat hij in 2018 voor twee seizoenen werd verhuurd aan Borussia Dortmund.