Vanuit de Feyenoord jeugdopleiding zijn er in het verleden een aantal grote voetballers voortgekomen die op de Europese velden veel indruk hebben gemaakt.

Momenteel zijn er niet heel veel 'grote spelers' actief in de Europese top die vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord komen. Maar we hebben de 6 grootste actieve voetballers hieronder samengevat.

1. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum is momenteel absoluut de grootste actieve voetballer die Feyenoord heeft opgeleid. De middenvelder van Liverpool is een vaste waarde in het succeselftal van Jürgen Klopp. Wijnaldum speelde van zijn dertiende tot zijn 21ste voor Feyenoord.

2. Nathan Aké

Nathan Aké speelde voordat hij in 2011 een transfer maakte naar Chelsea FC van 2007 tm 2011, in de jeugdopleiding van Feyenoord. Na een aantal verhuurperiodes bij Chelsea, werd hij in 2017 voor bijna 23 miljoen euro verkocht aan AFC Bournemouth.

3. Stefan de Vrij

De Vrij was 10 jaar oud toen hij bij Feyenoord kwam te spelen en 22 jaar toen hij de club verliet. Voor 7 miljoen euro ging hij in 2014 naar Lazio Roma. In 2018 tekende hij een meerjarig contract bij Inter. Hij is een van de weinige Ex-Feyenoorders die momenteel bij een grote club onder contract staan.

4. Vincent Janssen

Vincent Janssen speelde van 2009 t/m 2013 in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte nooit zijn debuut in Feyenoord 1. Via Almere City en AZ kwam hij in 2016 bij Tottenham Hotspurs terecht. Spurs betaalde maar liefst 20 miljoen euro voor de spits. Sinds zomer 2019 speelt hij in Mexico bij CF Monterrey.

5. Marten de Roon

De Roon was 9 jaar oud toen hij in de jeugdopleiding van Feyenoord kwam te spelen en 15 jaar oud toen hij de opleiding verliet. Hij vervolgende zijn carriere bij Sparta, waar hij zijn debuut maakte als profvoetballer. Via sc Heerenveen en Middlesbrough kwam hij bij Atalanta Bergamo terecht.

6. Tahith Chong

Tahith Chong wordt gezien als een van de grootste talenten op de Europese velden. De contractspeler van Manchester United speelde zeven jaar lang in de jeugdopleiding van Feyenoord en verhuisde in 2016 naar de Engelse topclub. Chong maakte op negentienjarige leeftijd zijn debuut bij Manchester United.