We hebben in Nederland momenteel een hoop talentvolle voetballers rondlopen die jonger dan 17 jaar oud zijn en al behoorlijk wat geld waard zijn. We hebben hieronder de vijf duurste Nederlandse talenten van dit moment samengesteld.

De cijfers komen van statistieken-website Transfermarkt:

Dit bericht bekijken op Instagram

Done deal✍🏽.

Een bericht gedeeld door Ryan Gravenberch (@ryanjiro_) op

1. Ryan Gravenberch (16): €5 miljoen

Hij verbrak het record van Clarence Seedorf bij Ajax door op zestienjarige leeftijd de jongste debutant ooit te worden. Gravenberch wordt gezien als de grote beloftes van Ajax en zal dit seizoen waarschijnlijk meer speeltijd krijgen onder Erik ten Hag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vandaag 3 jarig contract getekend bij AZ Alkmaar!✍🏽

Een bericht gedeeld door Myron Boadu (@myrronn) op

2. Myron Boadu (17) : €2 miljoen

De piepjonge aanvaller van AZ heeft binnen een korte tijd veel naam gemaakt in de Eredivisie. Hij startte dit seizoen met 3 goals en 2 assists in vijf wedstrijden, maar is momenteel lang uit de roulatie vanwege een zware enkelblessure.

Dit bericht bekijken op Instagram

+3 🙌 Fans bedankt voor het vertrouwen! 🔵⚪️

Een bericht gedeeld door Sepp v/d Berg (@seppvdberg_) op

3. Sepp van den Berg (17): €1 miljoen

Toen hij 15 jaar oud was debuteerde hij al in Zwolle 1 en tegenwoordig is hij een vaste waarde in de selectie van FC Zwolle.

4. Wouter Burger (17): €5 ton

Burger wordt gezien als één van de grootste Feyenoord-beloftes van dit moment. In de Play Offs van de Europa League maakte de talentvolle middenvelder zijn debuut voor Feyenoord tegen Trencin. Zijn Eredivisie-debuut zal waarschijnlijk dit seizoen plaatsvinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

👀⚽️

Een bericht gedeeld door Cheick Touré (@cheicktoure_) op

5. Cheick Touré (17): €5 ton

In 2013 nam Feyenoord Touré over van FC Dordrecht en sindsdien ging het hard met de buitenspeler. Afgelopen seizoen debuteerde hij al op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van Feyenoord. Tot nu toe zat hij vier keer bij de wedstrijdselectie.