Justen Kranthove maakte in de zomer van 2018 een bijzondere stap in zijn voetbalcarrière. De toen pas zeventienjarige voetballer speelde o.a. in de jeugd van amateurclubs AFC, Zeeburgia en AFC'34, maar maakte plotseling een transfer naar Premier League-club Leicester City.

Justen Kranthove tekende een driejarig 'full professioneel' contract bij de club uit Engeland en speelde zijn wedstrijden in het U23 elftal.

Volledige focus op voetbal

"Het is een droom die uitkomt. Ik word profvoetballer in de sterkste competitie van de wereld. Ik ben AFC'34 ontzettend dankbaar voor wat zij hebben bijgedragen in mijn ontwikkeling. Ik kon het niet geloven dat Leicester City mij een full professioneel contract aanbood. Mijn leven is nu helemaal op voetbal gericht en nu kan ik makkelijker mijn school combineren met een aangepaste opleiding en tijden."





De jonge verdediger kwam in 2016 al op de radar van diverse scouts, toen hij meedeed met een talententeam van amateurvoetballers aan een groot toernooi in Engeland. Het talententeam waarin hij speelde nam het op tegen grote profclubs als Celtic, Everton en FC Basel.

De scouts bleven hem volgen en dat leidde afgelopen zomer tot een mooi contract bij Leicester City. Kranthove kreeg meerdere aanbiedingen van o.a. Watford, Wolverhampton Wanderers en Notts County FC, maar die boden hem alleen een amateurcontract aan. Sinds 2023 speelt hij voor FK Humenne.

Bron foto / interview : dhr Kranthove / Voetbalprof